Weerfotografie, wie maakt die foto's

Foto's bij het weerbericht

Je ziet dikwijls in het begin van het weerbericht foto's van Breda, Tilburg, Eindhoven, of 's-Hertogenbosch. Henk Voermans uit Breda, Lida Verkade uit Heesbeen , Martha Kivits uit Waalwijk en Corina Magielse uit Wernhout zijn een aantal van die weerfotografen, en Omroep Brabant maakt er graag gebruik van om het weer in Noord Brabant te illustreren.
Het valt vaak ook op dat het weer de verschillende Nederlandse provincies soms heel verschillend is.

Wie zijn deze mensen? Hoe maken ze zulke foto's? Aan welke eisen moeten deze foto's voldoen? Hoe worden ze naar de Omroep Brabant verzonden? ...

WEERHUISKE.nl

Onze 1e website om onze weerdata en gevens te presenteren, online sinds 2012. Tegenwoordig ziet u op deze website de weergegevens van weerdiensten zoals Weeronline en Buienrader.

KLIK

WSGB.nl

Onze 2e website om onze weerdata en gevens te presenteren, online sinds 2012. Hier presenteren wij puur onze eigen gegevens en de weersverwachting.

KLIK voor de mirror KLIK

Colandino.nl

Op deze website tonen we de hardware van ons weerstation en geven we ook uitgebeide omschrijvingen en reviews over gebruikte hardware. Onder andere Raspberry Pi, Arduino, Linux, Zelfbouw enz..

KLIK