Hoe we klimaatverandering kunnen verslaan?

Een docu van Simon Clark


In een video die gegarandeerd niet controversieel is, stel ik drie punten voor waarop we ons moeten concentreren in de strijd tegen klimaatverandering. Dit is grotendeels gebaseerd op informatie uit het Global Status Report (6) (geproduceerd door REN21) en mijn tijd in Berlijn bij de REN21 Academy.

Mijn video op de REN21 academie: https://www.youtube.com/watch?v=SmX_S... Waarom klimaatverandering (tot nu toe) onomkeerbaar is: https://www.youtube.com/watch?v=dC7A9...

De transformatie van hernieuwbare energie is het belangrijkste onderdeel van elk plan om de CO2-uitstoot te verminderen en de klimaatverandering te stoppen. In dit video-essay bespreek ik hoe we het beste van fossiele brandstoffen kunnen overgaan naar hernieuwbare energie zoals zonne-, wind-, geothermische kracht en waterkracht. Niet alleen bij elektriciteitsopwekking, maar ook in andere sectoren: transport en verwarming.

Deel deze video alsjeblieft overal. Dit is het moment in de geschiedenis waarin we de gezonde beslissing moeten nemen, economisch, politiek en sociaal, om een stelling te nemen tegen de opwarming van de aarde. Er is geen tijd voor politiek of ruziemaken. We kennen de wetenschap. We weten wat we moeten doen. Laten we doorgaan met het te doen.

REFERENTIES / VOETNOTEN


WEERHUISKE.nl

Onze 1e website om onze weerdata en gevens te presenteren, online sinds 2012. Tegenwoordig ziet u op deze website de weergegevens van weerdiensten zoals Weeronline en Buienrader.

KLIK

WSGB.nl

Onze 2e website om onze weerdata en gevens te presenteren, online sinds 2012. Hier presenteren wij puur onze eigen gegevens en de weersverwachting.

KLIK voor de mirror KLIK

Colandino.nl

Op deze website tonen we de hardware van ons weerstation en geven we ook uitgebeide omschrijvingen en reviews over gebruikte hardware. Onder andere Raspberry Pi, Arduino, Linux, Zelfbouw enz..

KLIK